Zakaj bi moral vsak moški obiskati brivnico?


Kaj vam pride na misel, ko pomislite na obisk frizerja? Verjetno na standardni salon z vonjem po kemikalijah in proizvodih za lase, večina strank je ženskega spola in tudi oseba, ki vas striže je ženska. Po navadi sedite v tišini, nekajkrat imate neroden poskus pogovora in komaj čakate, da frizerka zaključi. To je standardna izkušnja skoraj vsakega moškega pri obisku frizerskega salona.

Kratka zgodovina brivnic

Zlata doba za brivnice je trajala nekje od leta 1880 do leta 1940. V tem času so se moški socializirali v “samo za moške” prostorih in so bile brivnice tako popularne, kot so bile gostilne. Obisk brivnice je bil tedenski dogodek, pogostokrat celo dnevni. Moški so se v brivnicah ustavljali ne le zaradi frizure ampak tudi zaradi druženja.

V tem času brivnice niso bile podobne današnjim frizerskim salonom ampak je šlo za vrhunsko opremljene prostore v moškem stilu. Vsak detajl brivnice je imel svoj namen, ali je šlo za masiven les, ali za polico z izbranim žganjem, posebnimi stoli, umetninami … vsak detajl je imel velik pomen pri nudenju popolne izkušnje za vsakega obiskovalca. Vse to je nudilo posebno izkušnjo in občutek moškim, da spadajo v ta prostor.

Počasen zaton brivnic se je začel z masovno proizvodnjo britvic, ki so jih podjetja oglaševala kot izjemno poceni in varna. Še največ pa je dodala najprej prva Svetovna vojna, nato Velika depresija, nato pa še druga Svetovna vojna. Zaradi gospodarske krize in zmanjšanja števila moških je postal obisk brivnic poseben, ne več vsakdanji dogodek. Kot gobe po dežju pa so se začeli širiti frizerski saloni, ki so delali na masi ljudi, ne kvaliteti, s čimer so lahko zaradi količine obdelanih strank, zmogli nuditi storitve po nižjih cenah.

Zakaj bi moral vsak moški obiskati brivnico?

Obisk je nujen že zaradi avtentične izkušnje, ki vam jo lahko nudi le brivec. Poleg tega lahko le brivec moškemu oblikuje frizuro, kot si jo pravi moški želi. Z obiskom kozmetologa boste prejeli generično frizuro brez odmika do priučenega modela. Brivec pa vam bo znal brez dlake na jeziku povedati, kaj bi bilo za vas najbolje in vam bo to tudi znal ponuditi.

Poleg tega lahko prejmete tudi vrhunsko skrb ne samo za vašo frizuro ampak tudi za vašo brado, brke, obrvi. Občutek tradicionalnega pristopa k britju na vašem obrazu je nekaj, česar ne boste nikoli pozabili.

Ne samo storitev, tudi izkušnja druženja je popolnoma drugačna, kot jo boste imeli v kateremkoli frizerskem salonu.